dilluns, 13 de desembre del 2010

Comentari de les imatges

 Aquesta primera imatge ens vol demostrà com l’evolució de les tecnologies durant els darrers anys en la nostra societat, han provocat canvis en la vida de les persones, i en concret, han modificat  les activitats d’oci que realitzen els joves durant els seu temps lliure. Així doncs, actualment hi ha més interès en els videojocs, en veure la televisió o jugar a l’ordinador, que no pas en llegir, tot destacant la gran importància que té la lectura, ja que ens aporta molts coneixements i aprenentatges importants per la     nostra vida.
Per tant, ens demostra el poc interès que tenen els joves per la lectura.

 
 
Aquesta segona imatge també ens mostra els diferents estils de vida que ha tingut i que tenen cada un dels protagonistes del dibuix, segons  la generació a que pertanyen. Crec que el missatge que es vol transmetre és que actualment els joves viuen rodejats de tecnologies, i sovint no en són conscients, ja que han nascut en aquest ambient. A més, estan completament familiaritzats amb l’ús de les noves tecnologies, ja sigui per oci o per comunicar-se, i creuen que no es pot viure sense aquestes.
Per aquest motiu, el nen es sorprèn en veure un llibre, ja que representa que no està acostumant a utilitzar-lo, i ens fa entendre que les tecnologies també formen part de l’educació.




La tercera imatge fa referència a l’estil de vida de la societat actual, en que els pares passen poc temps amb els seus fills, i per tant, no compateixen les activitats. Això provoca un distanciament, poca comunicació i poc afecte entre els membres de la família. A més, destaca el fet que tant els pares com els fills disposen i utilitzen les noves tecnologies, com ara bé el telèfon mòbil o internet, però no per comunicar-se entre ells, sinó que en el cas del pare, les utilitza majoritàriament per motius de feina i el fill per l’oci o per comunicar-se amb els amics. 
Per tant, una vegada més, queda demostrat que les tecnologies formen part de la nostra vida, i que cada persona ha de ser responsable del seu ús.





La última imatge fa referència a les conseqüències negatives que pot tenir fer un abús de les noves tecnologies, en concret dedicar la major part del temps lliure a veure la televisió. Això implica no disposar de temps per a realitzar altres activitats, principalment dedicar temps a l’estudi i a fer els deures que es demanen a l’escola.
En el cas dels pares, aquests es lamenten de no disposar de més temps per estar amb el seu fill i per tant establir un control sobre la televisió, i en general de les activitats que realitza durant el temps lliure. A més tampoc, poden dedicar gaires hores a ajudar-lo a fer els deures o a resoldre els possibles dubtes que pugui tenir. El professor manifesta la pèrdua de paciència per aconseguir que l’infant s’esforci i es centri en els estudis. I pel que fa a l’administració mostra la manca de recursos econòmic per invertir-los en ajudes en l’educació .


Benvinguts al meu blog!



A continuació us presento el meu blog on hi podreu trobar tot tipus d' informació relacionada amb la influència de les noves tecnologies en l’educació. Espero que us sigui de gran ajuda!
Per qualsevol dubte o aportació no dubteu en deixar un comentari per dir la vostra. Així entre tots aconseguirem agrupar més informació i intercanviar opinions sobre el tema.